van schie

Van Schie uit Mijdrecht is een bekend full-service bedrijf. Van Schie ontzorgt haar opdrachtgevers voornamelijk op het gebied van bereikbaarheidsvoorzieningen en infrastructuur voor infrawerken en in de evenementensector. Van Schie is al meer dan 55 jaar actief in de grond-, weg-, en waterbouw. Naast onder andere funderingstechnieken, milieuactiviteiten en de verhuur van pontons en bruggen, verhuren zij vele typen kranen en vrachtwagens voor licht en zwaar transport.

Commercieel manager Bastiaan Hulsbos (links op foto), legt uit: "Van Schie is onderdeel van de Van Schie Groep, hier vallen ook Janson Bridging en HP Staal onder. De grootste tak van Van Schie is infra. Van specialistische infrawerken, de aanleg van rioleringen en het plaatsen van geluidschermen en damwanden tot aan verschillende hei- en boorwerkzaamheden, Van Schie zorgt dat er gebouwd kan worden en realiseert kort gezegd alles dat onder gebouwen zit. Wij werken ook veel op de grens van land en water. Een andere tak van Van Schie is de ponton- en rijplatenverhuur voor infrawerken, maar ook heel veel voor evenementen. Met de slappe grond en water in deze omgeving zijn rijplaten al snel nodig. Of je nu een schuur wil bouwen, of een kermis moet organiseren.

Janson Bridging verhuurt en verkoopt modulaire stalen bruggen, pontonsystemen, roro's en ferries. HP Staal is specialist in nieuw én gebruikt staal voor de grond, weg- en waterbouw. Van stalen balken en damwanden tot rijplaten en buizen. Waar het kan, ondersteunen deze bedrijven elkaar om onze opdrachtgevers extra te ontzorgen.”
 

Vaste wekelijkse Feka bezoeken bij Van Schie

Sinds twee jaar komen Feka buitendienst medewerkers Bart en Martijn als vaste systeembeheerders beurtelings wekelijks bij Van Schie. Prettig werken. Bart vertelt: “Vroeger kwamen we op afroep, als jullie ergens niet uitkwamen. Nu weet iedereen bij Van Schie dat wij iedere vrijdagochtend komen en worden alle vragen gebundeld. De ene week kom ik, de week erna Martijn. Als één van ons een keer niet kan door vakantie, gaat de ander gewoon een week extra. Zo kennen we allebei het systeem, en zijn jullie als klant ook niet afhankelijk van één persoon.”

Ron Ebskamp is verantwoordelijk voor de IT-zaken bij de Van Schie. Hij coördineert alle interne vraagstukken. Bij zowel van Schie als bij HP staal is hij vooral verantwoordelijk voor het ERP systeem. Ron: “Alle dingen die met software of hardware te maken hebben, pak ik op met Feka. Meestal komen mensen uit ons bedrijf eerst bij mij. Als ik het dan niet kan oplossen, stuur ik het door naar Bart of Martijn. Hun bezoeken zijn hard nodig, er is altijd genoeg te doen.”

Bart: “Ja, iedere week zijn we wel minimaal een ochtend bezig. Nu ook meer preventief.”

Bastiaan voegt toe: “Vroeger deed Ron meer zelf. Toen hij een nieuw ERP systeem moest implementeren bij HP Staal en niet genoeg tijd zou hebben om daarnaast alle IT zaken te regelen, was dat aanleiding om Feka vaker in te schakelen. Hierdoor konden zaken ook sneller door Feka worden opgelost. Dan kun je dat beter uitbesteden. Je kunt er nu ook iets hoger boven vliegen: meer problemen en vraagstukken verzamelen, zodat ze veel efficiënter kunnen worden opgelost.”
 

“Als de ICT stil staat, staat alles en iedereen stil”

Bastiaan: “ICT wordt steeds belangrijker. Dat kan gewoon niet stil blijven staan. Zeker nu er steeds meer wordt gedigitaliseerd. Een aantal van onze vrachtwagens zijn nu bijvoorbeeld ook met i-Pads uitgerust, dat zijn we nu volop aan het implementeren. Zo kan de planning zien wie waar rijdt. Dat is ook allemaal op IT gebaseerd. Daar moeten verbindingen en apparatuur voor zijn, programma’s moeten werken… Als de ICT stil staat, staat alles en iedereen stil. Daarom is jullie proactief monitoren ook zo belangrijk. Al gaat het maar over het vollopen van schijven of programma’s.”

Bart: “Ja, op een gegeven moment zaten al jullie server-schijven vol en was de garantie op de oude machines verlopen. Dan heb je ook geen garantie meer dat de hardware ook op voorraad is als er iets kapot gaat. Met het risico dat je er een dag of zelfs langer uitligt. Dat risico wil je niet lopen.”

Bastiaan: “Toen zijn de servers vervangen en hebben we de capaciteit uitgebreid. Jullie hebben in het weekend alles omgezet, daar heeft in principe niemand iets van gemerkt.”

Ron: “Wel loop je dan tegen best veel applicaties aan die je ongemerkt hebt draaien.” Bart: “Ja, naast alle randapparatuur, printers en alle data, was het vooral heel veel werk om alle software pakketten om te zetten. Sommige pakketten werden ook niet meer door de leverancier ondersteund. Als dan het overzetten naar een nieuwe machine niet werkt, kun je eigenlijk niet verder. Gelukkig is Martijn daar heel handig mee. Hij weet vaak nog een trucje waardoor het toch lukt.”

Bastiaan: “Hard- en software gaat op een gegeven moment gewoon steeds verder weg van elkaar lopen. Dan is er geen ondersteuning meer, of je vernieuwt je hardware waardoor je software niet meer werkt. Er komt onvermijdelijk een dag dat het gewoon niet meer samenwerkt. Dat moet je sowieso voor zijn. Een ouder softwarepakket is daarom nu ook uitgefaseerd en de data overgezet naar het nieuwe ERP systeem.”
 

"Feka is een allround ICT organisatie die ons ontzorgt. Op het volledige ICT vlak"

Bastiaan: “Feka is een partij die Ron en Van Schie ondersteunt. Ontzorgt, zeg maar.” Ron: “Ja, dat is het gewoon. Daar hoef ik niet eens over na te denken.” Bastiaan: “Dat wil je ook als klant. Dat geldt voor alle bedrijven: je moet gewoon een proactieve organisatie zijn, die meedenkt en ontzorgt. Geen reactie krijgen van: ‘dan moet je zelf even kijken’ of ‘nee, niet aan gedacht’. Je wilt niet dat de put pas wordt gedempt als het kalf verdronken is. Zeker op ICT vlak niet. Ook ons werk gaat veel verder dan een ponton in het water leggen. Ontzorgen hoort daar gewoon bij. Dat doen jullie ook. Het lijkt een modewoord tegenwoordig, maar dat is wel wat mensen willen: weten dat je met een partij werkt die dingen oppakt, die dingen in de gaten houdt en noem maar op. Zodat je niet alle gaten zelf hoeft dicht te lopen en iedereen doet waar hij goed in is.”

Ron: “Als wij bijvoorbeeld zelf contact opnemen met een software leverancier, dan gaat het soms net iets te technisch, waardoor ik alsnog met Feka ga schakelen. Dat werkt dan niet altijd efficiënt.” Bastiaan: “En dan blijf je ook de probleem-eigenaar. Het is gewoon prettig dat dat soort problemen nu volledig door Bart of Martijn worden overgepakt.”

Bart: “Iemand die een probleem ervaart wil niet van één partij horen: dan moet je bij die andere partij zijn, en daar dan weer terug gestuurd worden. Wie het probleem ervaart, maakt het niet uit hoe of door wie het wordt opgelost, maar dát het wordt opgelost. Daarom proberen wij altijd het contact met software leveranciers op te pakken en hen te bellen. Dan komen wij er samen altijd wel uit. Met vaste afspraken hebben we daar ook tijd voor.”

Bastiaan: “Van Schie en Feka zijn twee bedrijven die ook qua organisatie bij elkaar passen: Allebei uit Mijdrecht, en met dezelfde insteek: oplossingsgericht, flexibel, zelfde type mensen. Bedrijven die qua DNA bij elkaar passen. Prettig werken. Het is ideaal dat je één partij hebt voor alle ICT zaken. Feka is een allround ICT organisatie die ons ontzorgt. Op het volledige ICT vlak. En tot nu toe kunnen jullie ook alles oplossen!”