seven oaks

Een nieuwe maand, een nieuw klantverhaal. We spreken Piet Middelbrink, directeur van recruitmentbureau Seven Oaks en Feka-klant van het eerste uur. Seven Oaks is al meer dan 15 jaar actief als recruiter in de bouw. Zij streeft naar de perfecte match tussen kandidaat, baan en opdrachtgever. Dat is natuurlijk mensenwerk. Maar ook ICT. Steeds meer zelfs. En daar helpen wij bij. “Want”, zegt Piet, “zonder ICT kunnen wij helemaal niets.”

“ict is het meest bepalende voor ons bedrijf”

Piet, we vallen maar gelijk met de deur in huis: wat betekent ICT voor jullie?
“ICT is alles. Als onze IT stilligt, kunnen we niets. Ons bureau opruimen, meer niet. ICT is het meest bepalende voor ons bedrijfsproces.”

“Wij zijn vroeg gestart met automatiseren. Dat was even zoeken. De recruitmentsoftware van toen was echt houtje touwtje. Uiteindelijk kozen we voor het boekhoudprogramma AccountView dat we hebben aangepast tot een maatwerkprogramma voor recruitment.”

“onze database is de basis van ons bedrijf”

Het hele bedrijfsproces van Seven Oaks is nu geautomatiseerd. Hiervoor werkte zij met verschillende systemen. 
“Onze contacten zijn de basis van ons bedrijf. Daarnaast gebruiken we systemen om rapportages te maken op basis van de database. Bijvoorbeeld om de juiste kandidaat te vinden. Of juist om een passend bedrijf te vinden voor een kandidaat. Dankzij ons maatwerkprogramma kunnen we heel nauwkeurig zoeken. Onze website sevenoaks.eu is ook gekoppeld aan de database. Daardoor staat een nieuwe vacature binnen een paar klikken online en staan nieuwe kandidaten direct in onze database."

Seven Oaks is echt een klant van het eerste uur. “Volgens mij werken we al zo’n 15 á 16 jaar samen. Ik heb altijd ideeën en Jos kijkt of het technisch kan. Zo zitten we samen te sparren en van alles op te lossen.”

“ik kan altijd met mijn vragen en ideeën bij hen terecht”

Piet komt nooit zomaar met een idee, het is vaak een volledig uitgewerkt plan.
Piet lacht, “ik laat gewoon precies weten hoe ik het wil hebben. En Jos doet daar nog een duitje bovenop: misschien kan het ook zo, dan wordt het nog beter. Dat is het fijne van Feka, dat ik altijd met mijn vragen en ideeën bij hen terecht kan.”

“de gedetailleerdheid die wij nodig hebben, vind ik bij Feka”

“Natuurlijk hebben andere bedrijven ook goede software, maar deze mate van gedetailleerdheid vind je daar niet. Bij reguliere recruitmentsoftware gaat de segmentatie niet verder dan dat iemand uit ‘de bouw‘ komt. Daar heb ik niets aan, want de bouw is gigantisch breed. Jos begrijpt dat. Samen met Feka hebben we onze database zo gesegmenteerd dat we zo snel mogelijk tot het eindresultaat komen: de juiste persoon voor de juiste baan.”

Feka regelt bijna alle ICT zaken voor Seven Oaks. Feka bouwt koppelingen, de website, faciliteert de hosting en telefonie. Seven Oaks is een echte totaalklant.
“Jullie zijn een multidisciplinair bedrijf. Dat vind ik makkelijk. Als er iets is, doe ik even een belletje naar Feka en zij lossen het op. Belangrijk want het systeem moet gewoon kloppen. De rest blijft mensenwerk.”