Ondersteuning Bouwdorp DRV

Wat is Bouwdorp De Ronde Venen

Een week lang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje. Vrijdagmiddag wordt de week afgesloten en het Bouwdorp opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp. Elk jaar maakt Ouders Lokaal in samenwerking met Tympaan-De Baat er weer een onvergetelijke week van voor de kinderen in De Ronde Venen.

Waarom wij Bouwdorp De Ronde Venen ondersteunen

Het leren omgaan met geld vinden wij erg belangrijk. 50% van de Nederlanders heeft niet goed geleerd om met geld om te gaan. Op latere leeftijd kan dit leiden tot financiële problemen en zelfs grote schulden.

De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxer materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes! In de loop van de week gaan de kinderen steeds slimmer om met geld. Er wordt heel wat onderhandeld en er ontstaan briljante ideeën om geld te verdienen.

Hoe kunt u helpen

Door onze klanttevredenheidsenquêtes in te vullen!
In 2019 doneren wij 5 euro per ingevulde enquête aan Ouders lokaal voor Bouwdorp DRV.
Feka wil hiermee meer ingevulde enquêtes terugkrijgen en tegelijkertijd een maatschappelijk doel in de Ronde Venen ondersteunen.

Meer informatie over Bouwdorp DRV:

http://www.ouderslokaal.nl/event/bouwdorp-drv-2019

https://www.facebook.com/BouwdorpDRV