kids first

Ruim 150 kinderopvanglocaties van Kids First / Kiddoozz Kinderopvang ondersteunen wij met hun ICT en telefonie. Van Groningen tot Rotterdam verzorgen zij de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in hun peuterscholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Een nuchtere, eerlijke en hardwerkende organisatie, zonder poespas. Met vijf richtinggevers voor hun kinderopvang als rode draad: aandacht, liefde, divers, spelen en balans.

Wij spraken Martin Seelen - manager financiën en facilitair – van deze snel gegroeide organisatie over onze samenwerking, flexibel werken en het belang van uniforme ICT.

“Hoe belangrijk ICT is, merk je pas als het misgaat”

We vallen gelijk met de deur in huis, wat betekent ICT voor jullie bedrijf?
“Eigenlijk zie ik ICT (teveel) als iets dat vanzelfsprekend is. Hoe belangrijk ICT is, merk je pas als het misgaat. Als de WiFi niet werkt en je niet meer bij je bestanden kunt. Ik werk heel flexibel. Zolang ik mijn laptopje heb, kan ik overal inloggen om mijn werk te doen. Maar dat kan alleen als de techniek meewerkt”.

En wat doe je als de techniek niet meewerkt?
“Jullie bellen! Ik heb er niet genoeg verstand van en geen tijd voor. Ik ben een financial, geen IT-er. Mijn facilitaire taken, waar ICT onder valt, zijn een cadeautje van de zaak. IT is niet de focus van ons bedrijf. Daarom besteden we dit uit aan een bedrijf waar het wél de focus is. Dat zijn jullie. Zo weet ik zeker dat de techniek gewoon werkt”.

ICT is niet jullie core business. Toch is het belangrijk dat al die vestigingen en locaties aan elkaar gekoppeld zijn. Hoe doen jullie dat?
“Nou dat doen wíj niet hoor”, zegt Martin lachend, “dat doet Feka. Het is heel simpel: wij kopen de applicaties en vragen jullie om alles aan elkaar te koppelen. Het zou voor ons teveel zijn om die kennis zelf in huis te halen”.

“Dankzij onze nieuwe werkplekken creëren we samen met jullie één uniforme werkwijze”

“Vorig jaar hebben jullie al onze werkplekken in Groningen vernieuwd. Dit betekent dat in elke vestiging dezelfde printer staat en iedere medewerker met hetzelfde systeem werkt. Zo creëren we één uniforme werkwijze binnen het bedrijf en kunnen jullie onze medewerkers eenvoudig op afstand helpen bij IT vragen. Dat bespaart veel tijd én geld”.

Het project werpt inmiddels haar vruchten af en krijgt een vervolg voor de vestigingen in Friesland. Ook daar gaan wij alle werkplekken vernieuwen.
“Wat we in Friesland gaan doen is in mijn optiek een mega project. Wij zijn meestal niet al te scheutig met onze informatie en jullie Gerben moet soms echt aan mij trekken voor input. En dat doet hij ook. Hij kent mijn situatie en heeft daar begrip voor. Dat vind ik fijn. In de samenwerking rondom ICT hebben we gewoon een hele goede balans gevonden”.

“Ik waardeer jullie flexibiliteit. Feka is een no-nonsense bedrijf. Afspraak is afspraak. Wij begrijpen elkaar”

Die balans merken wij ook. Het is echt een samenwerking.
Martin: “Sommige bedrijven passen qua omvang en cultuur heel goed bij elkaar. Zo is het ook bij Feka en Kids First. Bovendien waardeer ik jullie flexibiliteit. Ik weet dat jullie soms ook op zaterdag voor ons werken. Dat vind ik heel fijn, omdat onze organisatie dan niet wordt belast. Jullie maken mij gewoon heel blij op ICT gebied. Feka is een no-nonsense bedrijf. Afspraak is afspraak. Wij begrijpen elkaar”.

Dat doen we zeker. Dus genoeg gepraat, op naar Friesland!