brouwer transport & logistiek

Brouwer Transport & Logistiek is een logistiek dienstverlener. Dat betekent dat zij álles kan verzorgen op het gebied van vervoer en voorraadbeheer. Het Mijdrechtse bedrijf heeft alles in huis; meer dan 50 voertuigen, 120 medewerkers en een groot eigen magazijn. Hiermee neemt zij haar opdrachtgevers veel zorgen uit handen.

Vanuit haar vestigingslocatie voorziet zij in het vervoer van goederen door heel Nederland, maar ook door Europa. Dat vervoer kan plaatsvinden met grote trailers maar ook met kleine busjes. Zo kan Brouwer Transport en Logistiek ook komen in het stedelijk gebied. Binnen één werkdag kunnen de goederen worden geleverd binnen heel Nederland. Voor wat betreft het vervoer van goederen naar Europa wordt samengewerkt met vaste ketenpartners.

Zelf geen eigen voorraad maar wel ruimte nodig om spullen op te slaan? Dat biedt Brouwer Transport en Logistiek ook. Naast opslag voorziet zij ook in het ompakken of verpakken van goederen. Moet er een sticker op? Moeten de producten worden voorzien van een label of etiket? Geen enkel probleem.
 

Een goed werkend ICT-systeem van essentieel belang

Het vervoer van de goederen en het beheren van de voorraad is een doorlopend proces. “Wij starten met onze werkzaamheden in de nacht van zondag en maandag en gaan door tot zaterdagmiddag’’, licht directeur Arwin Brouwer toe. "Een goed werkend ICT-systeem is voor ons dus van essentieel belang. We moeten bereikbaar zijn, planners moeten kunnen zien waar de chauffeurs zich bevinden, voorraden moeten kunnen worden gescand, de juiste orders moeten worden gepikt en het voorraadbeheer moet worden bijgehouden zodat tijdig nieuwe producten worden geleverd en de voorraad altijd op orde is. Dat vraagt om een goede infrastructuur."

Voor de aanleg en het onderhoud van het ICT-netwerk, riep Brouwer Transport en Logistiek de hulp in van Feka. “Zij zorgen ervoor dat ons netwerk draait", vervolgt Arwin. “De aansluiting van de telefonie en het internet wordt door hen verzorgd en zij zorgen ervoor dat al onze IT gerelateerde processen uitstekend kunnen verlopen."

En die samenwerking bevalt goed. “Wij vinden het ook heel prettig dat Feka een lokale partij is. Het is een groot voordeel dat zij goed weet wat er bij ons speelt. Omdat onze bedrijfsprocessen vierentwintig uur per dag doorgaan, is snelheid geboden. Juist die directheid van Feka vind ik hun onderscheidend vermogen. Ze zijn oplossingsgericht, reageren snel op vragen en stemmen de timing van hun werkzaamheden zorgvuldig af met onze processen. Dat maakt dat ze als samenwerkingspartner heel goed bij ons passen."

 

Techniek Driedaagse en andere techniekactiviteiten

De lokale betrokkenheid van Brouwer Transport & Logistiek gaat verder dan de samenwerking met lokale partijen alleen. “Net als Feka ICT doen wij jaarlijks mee aan de Techniek Driedaagse en zijn lid van TechNet Amstel & Venen", vervolgt Arwin. “Zo laten wij aan leerlingen zien hoe leuk en veelzijdig onze branche is. Ook in de logistiek zijn veel meer banen dan vrachtwagenchauffeur alleen. Als we jongeren al op jonge leeftijd enthousiast maken, zullen zij later sneller geneigd zijn om te kiezen voor een opleiding en baan in de technische sector. Wij, technische bedrijven, staan allemaal te springen om goed opgeleid technisch personeel. Als we willen dat jongeren vaker deze keuze maken, moeten we daar nu met elkaar in investeren. Dat doen wij met onze deelname aan de Techniek Driedaagse en andere activiteiten vanuit het TechNet. Dit jaar organiseren ze een Tech=Tof Quiz. Ook daarbij is Brouwer Transport en Logistiek van de partij."